Ažuriranje evidencije pčelara i pčelinjaka 2019. za Hrvatski pčelarski savez

Poštovani pčelari,
 
Upravni odbor Hrvatskog pčelarskog saveza na sjednici održanoj 03.11.2018. godine donio je ODLUKU o rokovima provedbe ažuriranja Evidencije pčelara i pčelinjaka (EPP) za
2019. godinu. Ministarstvo poljoprivrede dalo je naputak o vremenu prikupljanja obrazaca
Godišnje dojave broja pčelinjih zajednica (prilog 3) i Upis u Evidenciju pčelara i pčelinjaka
(prilog 2) temeljem uredbe EU 2015/1366 .
 
Na temelju odluke HPS-a i naputka ministarstva svi su dužni predati PRILOG 3 koji je došao u "Hrvatskoj pčeli", te ga točno, čitko, pregledno i potpuno ispunitikako bi ostvarili prava koja im pripadaju! Opširnije...

Skora događanja

Nema događanja
Ispis

Predavanje, prof. Ivan Tucaković

Napisao/la Branko Piculek. Objavljeno u Blog

    Sukladno već ustaljenoj praksi danas 30.01.2018 godine u 19,00 sati u našem omiljenom restoranu nastavili smo niz kvalitetnih predavanja,a koje nam je večeras održao naš uvaženi kolega  prof.  Ivan Tucaković, a na temu " PČELARSTVO-IZAZOV"( klimatske promjene).

 

      Kao što smo i sami svjedoci trenutnog neuobičajenog i čudnog vremena, tako nam je ova tema sjela " ko kec na desetku".

     Profesor Tucaković je u dvosatnom predavanju dotaknuo sve kritične točke u klimatskim promjenama, te ih u više struja ili smjerova usporedio sa pčelarstvom,tehnologijom, potrebama za prilagodbama i tretmanima i  bio raznolikosti, kako u naššem okruženju tako i globalno.

    Naravno i ovaj puta se na predavanju okupilo podosta članova koji su sa zanimanjem i velikim interesom saslušali predavanje i preuzeli za za njih najbolje .

           Posebno zanimljivo je što se na predavanjima, istina sporo i sramežljivo pojavljuju novi, mlađi članovi obiteljji pčelara, prijatelji i rodbina, kao i povećan postotak ženske populacije,što nas dovodi do pozitivnog pomaka naprijed i nadi da će pčelarstvo unatoć  svakoojakim problemima i dalje opstajati.

Prijava

Mighty Free Joomla Templates by MightyJoomla

Joomla! Debug konzola

Sesija

Informacije profila

Korištenje Memorije

Upiti baze podataka