Predavanje 25.2.2020. Milanko Barač - Pčelarenje LR košnicom - Moj način pčelarenja

Utorak, 25.2.2020. (19;00) predavanje; Pčelarenje LR košnicom - Moj način pčelarenja. Predavač će biti Milanko Barač. Lokacija za događaje je svima poznata; Restoran Za vašu dušu, Okuje.
 

Skora događanja

Nema događanja
Ispis

Predavanje dipl.ing.agr.Igor Petrović- ZAKONODAVSTVO I PČELARSTVO

Napisao/la Branko Piculek. Objavljeno u Blog

      Nakon nekoliko odgoda zbog vrlo nepovoljnih vremenskih uvjeta,hladnoće i velikog snijega koje nas je nedavno zateklo, ponovno smo nastavili sa predavanjima, pa smo ovog puta ,13.02.2018 g. u 19,00 sati ugostili nama već poznatog i omiljenog predavača g. Igora Petrović dipl.ing.ag.

 

               Kao što sam naslov kazuje ovaj puta smo sa zanimanjem slušali  izlaganje, poveznicu zakona,pravila i odluka koje se odnose na pčelarstvo, problematiku neusklađenosti zakona i institucija koje se preklapaju, razilaze ili uopće nemaju neke veze sa pčelama i pčelarstvom.   Između ostalog obrađen je pravilnik o držanju pčela i katastru pčelinje paše, nacionalni pč.program 2017-2019,smjernice za dobru pčelarsku praksu, zakon o poljoprivredi i poljoprivrednom zemljištu, zakon o OPG-ovima, i nadolazteći NOVI ZAKONI o poljoprivrednom zemljištu, zakoni o OPG-ovima ,porezni sustav, tematika selečih pčelara, veterinarske struke u pčelarstvu kao  i još mnogo poveznica od otvaranja OPG-a pa do mirovina.

 

       Obzirom na opseg teme i količinu podataka, interes o temi od strane pčelara ,zakonskih i pod zakonskih akata, nameće se činjenica da je potrebna stalna edukacija i praćenje zakonodavne politike,koliko je to god moguće,kako preko udruga,HPS-a, tiskovina ,Web-u,te na kraju u kontaktu sa poljoprivrednom savjetodavnim službama, lokalno po mjestu nadležnosti.

 

     www.savjetodavna.hr,www.apprrr, www.hpa.hr.,wwwmps.hr.,www.pcela.hr.,www.nn.hr

Prijava

Mighty Free Joomla Templates by MightyJoomla

Joomla! Debug konzola

Sesija

Informacije profila

Korištenje Memorije

Upiti baze podataka