• ISMedSace.jpg
  • ISNaSatonosi.jpg
  • ISNeizvrcani.jpg
  • ISVelikePcele.jpg
  • NaLetu1.jpg
  • NaOkviru.jpg
  • pcela-maslacak.jpg

Operativni plan-Suzbijanje komaraca na podrućju grada V.Gorica

 

Predmet: OPERATIVNI PLAN – Suzbijanje komaraca na području grada Velike Gorica

u terminu od  13.09.2018. do 20.09.2018.

Opširnije...

Skora događanja

Nema događanja
Ispis

OBAVIJEST-ROK ZA PRIJAVU POTPORA PO NPP

Napisao/la Branko Piculek. Objavljeno u Obavijesti

BLIŽI SE KRAJ ROKA ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA POTPORE U PČELARSTVU ZA 2018. GODINU
 
Petak, 13 Travanj 2018

ImagePrema Pravilniku o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2017. do 2019. godine bliži se kraj roka za podnošenje zahtjeva za potpore u pčelarstvu u 2018. godini. VIŠE! OBRASCI!

 

 

  Rokovi za  prijavu zahtjeva za potpore iz NPP je 20. travanj 2018 godine za mjere  M-1, M-2 i M-3 .

 

 

                                     ww.pčela.hr

 

Ispis

GORUŠICA-pradavna biljka ,nove mogučnosti

Napisao/la Branko Piculek. Objavljeno u Medonosno bilje

         Gorušica je naziv za skupinu biljaka iz porodice kupusnjača,roda brassica i sinapis ,a poznajemo je po senfu od čijeg sjemenja se isti proizvodi. Sama biljka  potječe iz Azije gdje su je od pradavnih vremena ljudi koristili kao ljekovitu i začinsku biljku,a u Europu su je prenijeli Rimljani,prvo u Englesku,od kuda  se je dalje proširila Europom

                  U Hrvatskoj je zovu gorušica bijela ili crna,muštrada,vrzina ili slačica.

       foto: www.themajka

Ispis

Doc.dr.sc. Dražen Lušić-Senzorsko ocjenjivanje meda i reprezentativnost kvalitete ocijenjivanja meda na natjecanjima

Napisao/la Branko Piculek. Objavljeno u Blog

 

  Dana27.03.2018 godine s početkom u 19,00 sati predavanje nam je održao naš dragi gost i prijatelj g.dr sc. Dražen Lušić na temu reprezentativnost  ocjenjivanja meda na natjecanjima,pri čemu se osvrnuo na razne načine,kvalificiranost i brojnost natjecanja i analize medova koje se provode.

 

 

     Nadalje je održana mala radionica, kušanje nekoliko vrsta meda i njihovo prepoznavanje, pri čemu smo se dobro zabavili i naravno naučili kako senzorikom razlikovati razne vrste medova,te kako prepoznati i koliko je zapravo teško prepoznati patvorene medove.

Povezani članci

Prijava

Mighty Free Joomla Templates by MightyJoomla